Olika socker/sirapstyper – varför är det så? I grund och botten ger det en högre alkohol% – eftersom de bara är jästa, men du kan inte undvika socker om du vill ha fler smaker och särskilt i belgisk öl. Socker ger fler smaker / mer komplex öl – Vi ger här bara lite snabba ”heads up” på de olika.
Maltsirap:
- Extra ljus
- Ljus
- Vete
- Ambre
- Mörk
Dessa är bra för att komplettera båda vanliga. Sirapskit, men också om du vill höja alkohol% något i din öl – och kan användas för att lägga till lite färg.
Socker:
- Brewing Sugar – vanligt. Socker för att höja alkohol, i stora mängder kan ge en spritzed smak.
- White Candy – Klassiskt för lätta belgiska öl, för att få de ”speciella” smakerna.
- Brown Kandis – mycket bra för den mörka belgiska / porter / stouts – ganska klassisk för dessa öl för att få den ”speciella” belgiska ölsmaken i ölet. Den bruna färgen och aromen är ett resultat av att sockret har bildat välsmakande karamellämnen under värmebehandling
- Cassonadsocker – är en nyare typ, vilket ger både smaknyanserna av Muscovado och rörsocker
- Rörsocker ger dem lite mer / stöder karamellnyanser
- Muscovado socker. Sockret bearbetas så lite som möjligt för att bevara aromen och färgen. Sockret är fuktigt och finkornigt och har en fin smak av karamell
Honung jäses också bara i ölet, fler vet detta med honung i Stouts eller honey Ale – Hos JMBRYG finns honung även i ölkit ”Holly Christmas” och ”honey Ale” från samarbetet med Nr Nissum handbrygga.

Vi visar ditt namn och kommentar offentligt på vår webbplats. Din e-post garanterar att den som skrev inlägget kan kontakta dig. Vi lovar att skydda dina personuppgifter.